Handlovčania poskytli obyvateľom Ľubice materiálnu pomoc

09.06.2010 Kežmarok

Handlová/Ľubica 9. júna (TASR) – Mesto Handlová poskytlo obyvateľom jednej z najviac povodňami postihnutých obcí, Ľubice pri Kežmarku, materiálnu pomoc v podobe oblečenia, obuvi a hračiek.
Dovedna 60 balíkov vytriedených textílií a obuvi z takzvanej odevnej banky, v ktorej Handlovčania počas celého roka sústreďujú oblečenie a obuv, dnes vedúca sociálneho oddelenia Mestského úradu v Handlovej Veronika Rýšová osobne odovzdala prednostovi obecného úradu v Ľubici Michalovi Bednárovi. V balíkoch sa nachádzajú pánske, dámske i detské odevy a topánky, ktoré aspoň v počiatkoch určite pomôžu ľuďom, ktorí majú zatopené svoje domy, konštatovala Rýšová.
V auguste minulého roka banská tragédia postihla mesto Handlová, pri ktorej zahynulo 20 baníkov a banských záchranárov. Vtedy mnohé obce, mestá a ich obyvatelia pomáhali finančnými i materiálnymi príspevkami. Teraz chcú zasa Handlovčania pomôcť iným, uviedla Rýšová. Dodala, že kapacita odevnej banky je obmedzená a zatiaľ nebudú môcť pomáhať rovnakým spôsobom aj v iných postihnutých obciach. Ak by však bol záujem o takúto pomoc, mesto vyzve svojich občanov, aby pomohli banku zasa naplniť.
 

Vyberte región